Sínode 2021-2023: “Per una Església sinodal”

Sínode 2021-2023: Per una Església sinodal

L’octubre del 2023 se celebrarà al Vaticà la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, titulada ‘Per una Església sinodal: comunió, participació i missió’.

Per mitjà de la sinodalitat, el papa Francesc vol que tota l’església hi participi, que tots els batejats, Papa, bisbes, sacerdots, consagrats i laics caminin junts en comunió i fraternitat.

Per això, s’ha dissenyat un itinerari, de manera que el Sínode no sigui només l’Assemblea de l’octubre del 2023, sinó un camí de dos anys que s’inicià els dies 9 i 10 d’octubre del 2021 a Roma i el 17 d’octubre a cada Església particular.

La fase diocesana i la fase continental donaran lloc, per primera vegada a la història dels Sínodes, a dos Instrumentum laboris diferents, amb els quals es treballarà després a Assemblea sinodal.

La Secretaria General del Sínode ha publicat el Document Preparatori  i un Vademècum (un manual per a l’escolta i el discerniment) i un qüestionari.

L’objectiu d’aquesta documentació és proporcionar una metodologia i facilitar la consulta i la participació de tots els creients en l’àmbit de l’Església local.

La pregunta principal que planteja el text és: “En una Església sinodal, que anuncia l’Evangeli, tots ‘caminen junts’: com es realitza avui aquest caminar junts a la mateixa Església particular? Quins passos ens convida a fer l’Espérit per créixer al nostre ‘caminar junts’?”.

Estem creant una comissió de treball. Qui estigui interessat a participar-hi, que es posi en contacte amb el mossèn.

Descarrega el Document Prepararori aquí

Descarrega el Vademecum aquí

Més informació

Traductor »