Sagrat Cor de Jesús

LA DEVOCIÓ AL SAGRAT COR DE JESÚS consisteix a reconèixer i adorar en el Cor de Crist l’amor misericordiós del Fill de Déu, que s’ofereix com a víctima a la Creu per salvar-nos dels nostres pecats. En reconèixer aquest Amor, sorgeixen la gratitud i adoració que li donem a Ell i al seu Cor, que és la font del seu amor i el desig d’imitar-: «Oh Jesús, mans i humil de cor, fes el meu cor semblant al teu».

Ser devot del Sagrat Cor de Jesús es tradueix en estimar el seu Cor per correspondre a l’amor que Ell ens té, reparar les ofenses fetes al seu Cor i consagrar-nos a Ell i donar-li glòria.

Maneres de viure la Devoció al Sagrat Cor

L’AMOR AL COR DE JESÚS: «Tinc set abrasadora de ser estimat pels homes». Respondre a la crida d’amor que vol de cada un de nosaltres.

LA COMUNIÓ REPARADORA: «Em rebràs Sagramentat tantes vegades com l’obediència vulgui permetre-». Reparar les ofenses al seu Sagrat Cor.

LA CONSAGRACIÓ AL COR DE JESÚS: La consagració del nostre cor a Ell, consisteix en el compromís de lliurar-se totalment a Ell dia a dia com a autèntics cristians.

L’ENTRONITZACIÓ DEL SAGRAT COR A LES LLARS: Compromís mutu entre el Sagrat Cor i la família. «En tot lloc en què la imatge sigui entronitzada amb la finalitat de ser honrada atrauré tota mena de benediccions».

LA CELEBRACIÓ DELS PRIMERS DIVENDRES DE MES: «Comulgarás tots els primers divendres de mes». «En l’excés de la meva misericòrdia, als qui combreguin nou primers divendres de mes seguits, els prometo donar-los asil segur en l’últim moment».

L’HORA SANTA: En reparació, brindar una hora d’adoració tots els dijous, davant del Santíssim Sagrament o en forma personal a la nostra llar. Es realitza buscant la reparació per les ofenses i pecats contra el Santíssim Sagrament.

LA SOLEMNITAT DEL SAGRAT COR DE JESÚS: Participant de la Santa Eucaristia, amb sentit de reparació.

LA PROPAGACIÓ DE L’AMOR AL COR DE JESÚS: Ens convida a promoure la reparació del Cor de Jesús, perquè Ell ens estima molt i no reconeixem el seu amor, li ofenem i ens oblidem d’Ell.

L’ADORACIÓ A LA SANTA EUCARISTIA: brindant-li honor, amor i reparació.

L’HORA DE PRESÈNCIA (GUÀRDIA D’HONOR): Escollir una hora diària i oferir-la al Cor de Jesús, sense canviar la teva activitat quotidiana.

EL “DETENTE”: És una petita imatge del Sagrat Cor de Jesús amb aquesta curta llegenda: «Atura’t, el Cor de Jesús està amb mi». No necessita benedicció ni imposició del sacerdot.

Les promeses a la Devoció

Heus aquí les promeses que va fer Jesús a Santa Margarida, i per mitjà d’ella a tots els devots al seu Sagrat Cor:

 1. Els donaré totes les gràcies necessàries al seu estat.
 2. Posaré pau en les seves famílies.
 3. Els consolaré en les seves penes.
 4. Seré el seu refugi segur durant la vida, i, sobretot, en l’hora de la mort.
 5. Abocaré abundants benediccions sobre totes les seves empreses.
 6. Beneiré les cases en què la imatge del meu Cor sigui exposada i venerada.
 7. Els pecadors trobaran en el meu Cor la font, l’Oceà infinit de la misericòrdia.
 8. Les ànimes tèbies es tornaran fervoroses.
 9. Les ànimes fervoroses s’elevaran a gran perfecció.
 10. Donaré als sacerdots el talent de moure els cors més empedreïts.
 11. Les persones que propaguin aquesta devoció tindran el seu nom escrit en el meu Cor, i mai serà esborrat del.

Els prometo en l’excés de la meva misericòrdia, que el meu amor totpoderós concedirà a tots aquells que combregaren per nou primers divendres consecutius, la gràcia de la perseverança final; no moriran sense la meva gràcia, ni sense la recepció dels sants sagraments. El meu Cor serà el seu segur refugi en aquell moment suprem.

Les condicions per a guanyar aquestes gràcies són tres:

 • Rebre la Sagrada Comunió durant nou primers divendres de mes, de manera consecutiva i sense cap interrupció.
 • Tenir la intenció d’honrar al Sagrat Cor de Jesús i d’arribar a la perseverança final.
 • Oferir cada Sagrada Comunió com un acte d’expiació per les ofenses comeses contra el Santíssim Sagrament.

Oracions diaries per al mes del Sagrat Cor

Oració preparatòria:

Déu meu, em postro davant la vostra sobirana presència; jo us adoro en unió del vostre Santíssim Fill i desitjo unir el meu cor al seu, per oferir-vos una oració pura i agradable als vostres divins ulls. I Vós, Verge Santíssima, Àngel de la meva guarda i Sants de la meva devoció, intercediu per mi, per tal que pugui meditar les excel·lències de l’amor de Crist. Amén.

Deprecacions:

Oh preciosa Ferida, oberta al Sagrat Cor per donar pas a les flames del seu immens amor! Feu que l’incendi de la caritat purifiqui els nostres cors de la immundícia del pecat. Parenostre, Avemaria i Glòria.
Oh Corona d’Espines que turmentareu al Cor Sagrat amb les puntes cruels dels nostres pecats! Doneu-nos un sant i sincer penediment dels nostres pecats. Parenostre, Avemaria i Glòria.
Oh Creu plantada al Cor de Crist, arbre frondós alimentat per la sang divina, signe del vostre ardent desig de ser crucificat! Concediu una sencera resignació als designis de la Providència. Parenostre, Avemaria i Glòria.

Acte de Consagració:

Sóc vostre, oh bon Jesús, perquè sou el meu Creador, perquè des de l’eternitat m’heu portat a la vostra intel·ligència com el nen és portat a les entranyes de la mare; sóc vostre perquè em vareu rescatar del poder del dimoni i em vau comprar amb el preu de la vostra preciosíssima sang; sóc vostre com el fill és del pare, com el sarment és del cep, com el fruit és de l’arbre, doncs fruits de la vostra Creu som tots els cristians. I encara que mil vegades m’he rebel·lat contra Vós, el vostre Cor dolcíssim no ha deixat d’estimar-me; per mi vessareu llàgrimes de dolor en els dies de la meva prevaricació, i mogut per vostre Cor amantíssim, no descansareu fins a tornar-me a la gràcia.

Oh Cor que tant em vau estimar! Oh Cor que tantes vegades vaig fer patir i omplir d’amargor! A vós em consagro, i protesto mil vegades de no donar-vos des d’ara cap motiu d’aflicció; abans, recordant les passades ocasions en què us vaig omplir d’amargor, proposo estimar-vos pels que no us estimen, honrar pels que us menyspreen, propagar la vostra glòria per a reparar el desconsol amb què afligeixen vostre Cor els que, estant obligats a propagar-la, us miren amb la indiferència més gran. Proposo emprar tot el meu cor en estimar-vos, i voldria tenir mil cors per estimar-vos més i més; vull que des d’avui sigui la meva ànima un sagrari vostre, tancat a tota vana passió humana, un lloc de descans per Vós, i viva imatge del vostre Cor, de manera que, dedicant-se durant tota la vida a estimar-vos, tingui en la seva agonia finalment pensament un acte d’amor a Vós, oh Jesús dolcíssim, que voleu glorificar la meva ànima per tota l’eternitat. Amén.

Sagrat Cor de Jesús, en vós confio!
Dolç Cor de Maria, sigueu nostra salvació!

Traductor »