Recés “Camí d’Emaús”

Història

El recés “Camí d’Emaús” es va fundar fa més de trenta anys a Miami per Mirna Gallagher, directora d’Educació Religiosa de la Parròquia de San Luís, amb un equip de dones i el rector de la Parròquia, el pare David G. Russellla.  El recés s’ha estès per la majoria dels països d’Amèrica Llatina, Espanya, Anglaterra, Alemanya, Italia… A l’Argentina, el Papa Francesc, sent arquebisbe de Buenos Aires el va acollir amb gran entusiasme permetent que es difongués a la seva diòcesi.

Mirna Gallagher

Està basat en la lectura de l’evangeli segons Lluc 24: 13-35 que versa sobre els esdeveniments en el camí a Emaús.

Es concep com un ministeri per a les Parròquies i no com un moviment. Un retir de laics per a laics.

Què és?

Es podria definir com una cita íntima i molt personal amb l’Amor de Déu. Suposa una renovació espiritual per tots aquells que busquen Jesús, el volen retrobar o descobrir-lo caminant al seu costat al llarg de la seva vida, a través d’una jornada transformadora, obra i producte de la trobada amb l’Esperit Sant.

No és un moviment, sinó un apostolat parroquial impulsat per laics de la comunitat, d’acord amb el moviment de la nova evangelització que implica els laics en l’Església, amb la guia i acompanyament espiritual de sacerdots de les parròquies.

L’objectiu és que l’assistent (el “caminant”) descobreixi que Jesús viu enmig d’ell, estimant-lo amb Amor etern i caminant amb ell cada minut de la seva vida. No hi ha res més impressionant que sentir com Déu ens estima, per això la finalitat del recés és portar ànimes a la trobada amb Crist, convertint-se en una experiència de renovació de l’Amor de Déu, que ens disposa a viure una vida plena, cimentada en la certesa de que Jesús mai ens abandona i en l’esperança que mai ho farà

Cóm?

El recés, de divendres a la tarda a diumenge a la tarda en una casa d’espiritualitat, guia l’assistent a obrir el cor a l’Esperit Sant a través d’una sèrie testimonis i experiències personals relacionades totes elles amb la vida espiritual, emocional i de les relacions interpersonals. Testimonis de perdó, de servei als altres, de vida espiritual, de sanació física o emocional,  de les màscares de la nostra vida i les relacions amb els altres, la vida de sagraments…

La idea és renovar la vida des del cor. Al llarg del retir matrimonis trencats s’han perdonat i han recuperat l’amor, germans s’han reconciliat, persones que no entenien el sentit de la vida ara comprenen que Déu els estima, gent allunyada de l’Església han sol·licitat preparar-se per rebre el baptisme, malalts han donat gràcies a Déu pels beneficis de la seva malaltia, desesperançats que abracen l’amor de Déu…

És comú escoltar a molts assistents que han acudit al retir, a vegades “obligats” pels seus amics o familiars, donar gràcies a Déu per aquesta experiència de fe, per haver-lo reconegut caminant al seu costat. Parteixen feliços, amb un cor transformat desitjós de transmetre l’alegria de la fe a  la  família, amics i entorn professional.

Quan Déu transforma el cor, canvia la percepció de la vida i neix la necessitat de transmetre-ho.

A qui va dirigit?

Està dirigit a laics i religiosos de tots els carismes de l’Església. Fins i tot persones no catòliques o d’altres confessions. L’amor de Déu no posa barreres i tots necessitem experimentar el seu Amor en la nostra vida.

INFORMACIÓ:

  • Dones: emausdonesstcebria@gmail.com
  • Homes: emaushomessantcebria@gmail.com
Traductor »