Comunicat del Mn. Josep M. Manresa (14/03/2020)

Comunicat del Mn. Josep M. Manresa – Davant l‘estat d’alarma pel Covit 19 (14/03/2020)

Avís

No hi hauran Misses públiques fins a nou avís.
Podeu seguir la Missa pel Canal You Tube de la Parròquia.

  1. Guardem la calma & Déu al cor. El Senyor sempre diu: «No tingueu por».
  2. Seguim les recomanacions de les autoritats sanitàries i quedem-nos a casa, preguem i ajudem als nostres familiars. Sigueu bons els uns amb els altres. Ajudeu els més petits, els ancians, els més dèbils. Obviament, ja han quedat suspeses fins a nova ordre tot acte formatiu com la catequesi d’infants, de joves, d’adults, esplai, trobades d’Emaús i demés reunions.
  3. Per ordre del Sr. Bisbe no es convocaran celebracions litúrgiques: “Que no es convoquin celebracions litúrgiques durant aquest temps en cap temple de la diòcesi. Això afecta a la celebració de l’Eucaristia i els altres sagraments, així com també a actes de devoció i pietat populars. Els feligresos queden dispensats del precepte dominical amb caràcter general” (Nota Sr. Bisbe, 14/03/2020).  Els mossens celebrarem la Missa de forma privada, pregant per tothom. Us convidem a unir-vos a la Missa per la TV, fent una comunió espiritual.  A més, cada dia a les 22:30 pujaré al Campanar de l’església amb el Santíssim Sagrament i beneiré la nostra parròquia als quatre punts cardinals. Podeu unir-vos espiritualment i aprofitar per resar les Vespres o el Rosari en família.
  4. Es recomana fer una comunió espiritual, és a dir, de desig. Per exemple, així: «Senyor, us estimo amb tot el cor, i voldria rebre-us en l’Eucaristia, però com que no puc, veniu al meu cor espiritualment: netegeu-me dels meus pecats, ompliu-me dels vostres dons i gràcies, i doneu-me la salut de l’ànima i del cos, perquè us pugui servir amb tot el cor i estimar els germans com Vós m’heu estimat. Us ho demano per mitjà de la vostra Mare, la Verge Maria, i de Sant Josep, el Sant Patriarca».
  5. Us recomanem llegir i meditar les lectures de la Missa de cada dia, que podeu trobar a web, i el rés personal o en família del Sant Rosari, i també del Via Crucis, en aquest temps de Quaresma.
  6. Preguem especialment per les víctimes i els malalts del coronavirus, per les seves famílies, pel personal sanitari i els qui cuiden els malalts. Perquè es trobi ben aviat el remei per combatre aquesta pandèmia. I que el Senyor ens alliberi de la por i ens infongui serenor i esperança.
  7. Pregària del Papa Francesc a la Verge Mare de Déu per demanar protecció les malalties: «Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens confiem a Vós, Salut dels malalts, que sota la creu vau ser associada al dolor de Jesús, mantenint ferma la vostra fe. Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui tornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova. Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre si els nostres patiments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la creu, a l’alegria de la resurrecció. Amén. Sota la vostra protecció ens refugiem, oh Santa Mare de Déu. No desoïu les nostres súpliques en les nostres necessitats, en tots els perills deslliureu-nos sempre, Verge gloriosa i beneïda».

Traductor »