Comunicat del Senyor Bisbe

COMUNICAT DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ MENESES, BISBE DE TERRASSA (14/03/2020)

Benvolguts diocesans,

M’adreço a tots vosaltres amb motiu de la situació que estem vivint de pandèmia originada pel Coronavirus Covid-19 i que ha obligat al govern central a decretar l’estat d’alarma. Les administracions autonòmiques, així mateix, han emès comunicats amb indicacions concretes.

Des de l’Església Catòlica, a través de la Conferència Episcopal Espanyola i des de cada diòcesi (…) i tenint en compte les indicacions que vàrem donar els dies 7 i 12 de març i les orientacions de la Conferència Episcopal Española, en virtut i aplicació de les normes que les administracions han fet públiques darrerament, disposo en el territori de la diòcesi de Terrassa des d’avui i fins a nova indicació el següent:
1. Que no es convoquin celebracions litúrgiques durant aquest temps en cap temple de la diòcesi. Això afecta a la celebració de l’Eucaristia i els altres sagraments, així com també a actes de devoció i pietat populars. Els feligresos queden dispensats del precepte dominical amb caràcter general.

2. Que els preveres i diaques estiguin disponibles per atendre ministerialment el poble que tenen confiat. Els preveres celebraran la Missa privadament, aplicant-la especialment al poble sempre que litúrgicament sigui possible.

3. Pel que fa a la celebracions dels funerals i exèquies que es segueixi la normativa de cada tanatori per tal d’assegurar la pregària pel difunt amb una senzilla oració, ja que no es podran celebrar en els temples.

Confio que aquestes normes ens ajudin a tots a mantenir la intensitat de la nostra vida cristiana amb la pregària i l’oferiment d’obres. Així mateix us comunico que a través del canal youtube del Bisbat de Terrassa (canal BTTV i a través del web del Bisbat: www.bisbatdeterrassa.org) retransmetrem la Missa cada dia a les 12h des de la Capella de la Cúria diocesana a partir del dilluns dia 16 de març.
Que la Mare de Déu sota l’advocació de la Salut, patrona de la nostra diòcesi, ens continuï guiant amb el seu esguard maternal en aquesta difícil singladura.
Amb la meva benedicció

+Josep Àngel Saiz Meneses
Terrassa, a 14 de març del 2020.

Traductor »