Blog

VIII Jornades Transmet

VIII JORNADES TRANSMET jornades-transmet-2019

26 i 27 d’Octubre de 2019

LA MISSIÓ DE L’ESGLESIA AVUI. EL PRIMER ANUNCI PER LA NOVA EVANGELITZACIÓ 

El Pla Pastoral Diocesà, Una Església a l’encontre de la persona, promulgat l’any passat, i que ha d’orientar l’acció coordinada de la Diòcesi en aquests propers anys, està emmarcat en la Nova Evangelització i l’Anunci joiós de la Bona Nova a la nostra societat.

De fet, tota l’activitat de l’Església ha d’estar impregnada d’aquesta Nova Evangelització, d’aquest anunci joiós que fa als cristians sortir d’ells mateixos, de les seves estructures per tal d’anunciar a la nostra societat la Bona Nova. Seguint les paraules de l’Evangeli Caudium, el Papa afirma: “Somio amb una opció missionera capaç de transformar-ho tot, perquè els costums, els estils, els horaris, el llenguatge i tota estructura eclesial esdevingui un camí adequat per a l’evangelització del món actual més que per l’autopreservació”

Aquesta nova evangelització esdevé particularment necessària en el context actual. La nostra societat cada vegada és més secular, plural i multicultural i es troba marcada pel relativisme, el subjectivisme i la influència creixent de les xarxes socials; una societat postmoderna en la qual assistim a una secularització aparentment imparable. El dia a dia de la vida de l’Església a través de les seves parròquies, comunitats, delegacions, institucions i moviments, ens mostra com es viu aquesta situació no sempre fàcil d’assumir des de la realitat concreta, i genera propostes diverses a partir d’una evident inquietud evangelitzadora per part de clergues, religiosos i laics.

És per aquest motiu que les Jornades Transmet d’enguany ens volen ajudar en aquest objectiu que concreta la nostra missió com a batejats. Unes jornades a les quals tots ens sentim convidats a participar-hi.

+ Josep Àngel Saiz Meneses

Bisbe de Terrassa

 

HORARI

26 D’OCTUBRE (Dissabte) – al Centre Borja

  • 11h inauguració i conferència marc a càrrec de Mons. Salvador Carrasco, bisbe de Lugo i Vicepresident de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats.
  • 13h Presentació de les accions del Pla Pastoral Diocesà per al curs 2019-2020
  • 14h dinar
  • 16h El primer anunci a la diòcesi de Terrassa. Presentació de diverses experiències
  • 18h cloenda

27 D’OCTUBRE  (Diumenge)

  •  10.30h Trobada d’infants a càrrec d’en Pau Tarruell (a la Plaça Vella de Terrassa)
  •  12h Missa a la Catedral

FORMULARI D’INSCRIPCIONS

 

Traductor »