Dia 25 Mes de Sant Josep

Dia 25

25 de Març
Glòria de Sant Josep

Pel senyal de la santa creu, dels nostres enemics deslliureu-nos, Senyor, Déu nostre

En el Nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. Amén.

Senyor meu Jesucrist

MEDITACIÓ

Tots els escriptors piadosos convenen que la glòria de sant Josep en el Cel és de les més elevades i esplendoroses; el mateix sembla ensenyar l’Església, i la raó natural il·luminada per la fe el descobreix amb tota evidència. En efecte, la glòria eterna és el premi que Déu dóna als que li han servit amb fidelitat en aquesta vida temporal, i en proporció del servei és la recompensa de la glòria. Aquesta, si menys no, sembla ser la regla general i ordinària, fora dels casos en què Déu pels seus inescrutables designis es complau a fer ostentació de la seva infinita misericòrdia, pujant instantàniament a un pecador penedit des de l’abisme de pecat a les sobiranes altures de la glòria. Doncs bé, si és la regla general que segons els serveis prestats per l’home sigui la glòria amb què Déu ho premia en l’altre món, quin tron ​​tan encimbellat ocuparà a la pàtria celestial el gloriós Patriarca, servidor fidelíssim en aquest món d’un Déu Nen a qui va sustentar amb el seu treball, va cuidar en la seva infància i va salvar la vida quan el cruel Herodes volia degollar?
Josep, tota la vida treballar per Maria i Jesús i, si aquest misericordiós Senyor va dir que premiaria amb glòria eterna a qui per amor a Ell doni un got d’aigua fresca a l’assedegat, amb quina magnificència haurà premiat a qui amb la suor del seu front, el va mantenir a Ell? A més, la sagrada Teologia ensenya que la glòria que l’home obté en el Cel, és proporcionada als graus de caritat o amor de Déu amb què surt de la terra. I aquesta és mesura infal·lible: la glòria consisteix a gaudir de l’amor de Déu, i aquell gaudeix més plenament de l’amor és qui més enamorat està; qui no està enamorat, no pot gaudir de l’amor. Considera, doncs, ara la glòria que sant Josep gaudeix al Regne del Cel, atès l’amor que en aquest món professar a Déu fet home, al preciosíssim Fill de la seva virginal Esposa, el bon Jesús. Li professava afecte de pare segons l’opinió de tot el món, que, ignorant l’inefable secret de l’Encarnació, considerava a Jesús com a fill de Josep. A més, que l’amor no consisteix a paraules, ni és tampoc un afecte purament sensible, sinó que, derivant-se del coneixement de l’excel·lència del subjecte a qui s’estima, es manifesta en els serveis que se li presten i en els sacrificis que per ell es fan. Si, com acabem de dir, tota la vida de sant Josep va estar consagrada al servei de Jesucrist, si va fer amb ell oficis de pare, podem deduir que li va professar un amor summu, i en conseqüència ara posseeix a la Glòria un tron ​​elevadíssim. Al costat de Maria el contemplen els sants; i sembla que és de raó que en l’altre món estigui a prop de Jesús i de Maria, amb els qui en aquest món va estar tan unit i mai va desemparar fins a l’hora de la mort. Una glòria inferior a sant Josep sembla derogaria la summa glèria de Maria, i la dignitat d’aquesta sobirana Senyora demana que el seu espòs tingui una glòria corresponent a la que ella gaudeix.
També pots considerar la dignitat i grandesa que sant Josep té al Cel segons les diverses prerrogatives que en ell resplendeixen, ja que els teòlegs ensenyen que la glòria és diversa segons les jerarquies o condicions dels benaurats. Així com en un jardí hi ha varietat de flors, així també en aquell diví jardí del cel hi ha diferents santedats, que són com matisos de la infinita bellesa. En els patriarques, en els apòstols, en els màrtirs, a les verges i en els altres cors de benaurats resplendeixen especials belleses. Ara bé; en sant Josep es troba la dignitat dels patriarques, perquè està sobre tots ells; el mèrit dels màrtirs, perquè abans que cap va patir persecucions per Jesucrist; la resplendor de les verges, per la castedat sobrehumana que posseïa; la ciència dels doctors, perquè se l’havia comunicat la mateixa Saviesa encarnada; per tant, la resplendor de la glòria del nostre santíssim Protector és com summa de la dels altres sants.
Alaba a Déu, ànima cristiana, que ha volgut col·locar tan alt en el seu regne a sant Josep, i demana-li que pels mèrits i intercessió del gloriós Patriarca t’admeti també a tu en el seu venturós regne.

Medita aquestes veritats i demana a Déu, per intercessió de sant Josep, les gràcies que necessites.

PETICIÓ
Oh Sant Patriarca!, si la glòria eterna de l’home està en proporció als graus d’amor que aquí s’hagi tingut a Déu, aconseguiu-me un amor summe a nostre Senyor Jesucrist.

OBSEQUI
Digues nou vegades el Glòria Patri a la Santíssima Trinitat en acció de gràcies per la glòria que ha concedit a Sant Josep.

PREGÀRIES PER A OBTENIR LA PROTECCIÓ DE SANT JOSEP

Recordeu-vos, Oh piadosíssima Verge Maria, que mai no s’ha sentit a dir que ningú que hagi implorat la vostra assistència i reclamat el vostre auxili hagi estat abandonat de Vós. Animat amb aquesta confiança, a Vós també recorro, oh Verge Mare de les Verges. i encara que gemint sota el pes dels meus pecats, m’atreveixo a comparèixer davant la vostra presència sobirana. No desoïu, oh Mare de Déu, les meves supliques, ans bé escolteu-les propicia i acolliu-les favorablement. Amén.
I.
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure i no comprendre el misteriós estat de la vostra Esposa, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que havia concebut per obra de l’Esperit Sant; us demano que m’aconseguiu la gràcia de no judicar mai més al pròxim. Pare nostre, Au maria i Glòria.
II
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la pobresa en què va néixer Jesús, i pel goig que vàreu sentir en veure’l adorat pels àngels, pastors i Mags; us suplico m’aconseguiu la gràcia de saber servir el Rei de la glòria en humilitat i pobresa d’esperit. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

III
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la sang que vessada el vostre tendre Fill en la cerimònia de la Circumcisió, i pel goig que vau tenir en imposar-li per ordenació divina el nom de Jesús o Salvador; us suplico m’aconseguiu la virtut de la mortificació de la carn, que
és l’alegria de l’esperit. Pare nostre, Au maria i Glòria.
IV
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en escoltar al temple com Simeó profetitzava la Passió de Jesús, i per la joia que vau sentir en saber que amb ella salvaria als
homes; us suplico m’aconseguiu la gràcia de conèixer i estimar el mèrit de la creu. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
V
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en deixar la vostra pàtria fugint pel desert a Egipte, i pel goig que vau sentir en veure caure a la presència de Jesús les estàtues dels falsos déus; us suplico m’aconseguiu la gràcia de deixar el que hi ha al món abans que ofendre a Déu. Pare
nostre, Ave maria i Glòria.

VI
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel temor que Jesús fos injuriat, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que estaríeu segurs a Natzaret; us suplico m’aconseguiu la gràcia de confiar tranquil·lament en la Providència divina. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
VII
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu quan vau perdre a Jesús, i pel goig que vau sentir en trobar-lo al temple entre els doctors admirat de tots els assistents; us demano la gràcia que sàpiga trobar a Déu freqüentant els sagraments. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

Oració
Santíssim Patriarca Sant Josep, digníssim Espòs de la Verge maria i Pare nutrici de nostre Redemptor Jesús, que per les vostres heroiques virtuts, dolors i goigs meresquéreu tan singulars prerrogatives i privilegis per a intercedir pels vostres devots; us suplico, oh gloriós Sant, assoliu per a cada un de nosaltres les virtuts pròpies del nostre estat i que tots siguem devots de la vostra estimada Esposa, Maria Santíssima, a fi que per la seva intercessió i la vostra puguem vèncer als nostres enemics pels mèrits de Jesús, i aconseguir les gràcies i favors que us demanem, per santificar les nostres ànimes, obtenir una mort feliç i després gaudir eternament de la glòria. Amén.

Traductor »