Dia 21 Mes de Sant Josep

Dia 21

Amor de correspondència de Jesucrist a Sant Josep

Pel senyal de la santa creu, dels nostres enemics deslliureu-nos, Senyor, Déu nostre

En el Nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. Amén.

Senyor meu Jesucrist

MEDITACIÓ

Podem dir que tota la vida de Sant Josep va estar consagrada a Jesucrist, a la manera que, generalment parlant, la vida dels pares està dedicada a l’aliment, criança i direcció dels fills. Els pares treballen per als fills; tots els desitjos, projectes i empreses dels homes honrats es dirigeixen a procurar el bé dels fills que el cel els ha donat, de manera que amb tota veritat es pot afirmar que ells formen l’objecte de la seva vida. Els pares viuen, pensen, treballen, gaudeixen i pateixen pels seus fills; i aquesta identificació entre el pare el fill la trobem en grau eminent entre Sant Josep i el nostre Senyor Jesucrist, perquè l’excel·lència del Fill feia naturalment més viu l’amor que el Pare li professava. Els àngels van ser tots criats per assistir i servir a Déu, estan sempre a les seves ordres sense parar canten les seves lloances i s’exerciten en el seu amor; però, encara pots considera a Sant Josep amb relacions més íntimes que les dels àngels amb el Verb encarnat, perquè és el seu pare nutrici, és a dir, que el sustenta i li ensenya un ofici amb què guanyar-se la vida, i amb tot rigor teològic es pot dir que Sant Josep ajuda a tot un Déu a ser home, perquè el protegeix fins que arriba aquella edat en què l’home pot valer-se per si mateix. Considera aquella doctrina ensenyada per nostre Senyor Jesucrist: que Déu no deixa sense recompensa ni un got d’aigua fresca que es doni a un pobre per amor a Ell, i comprendràs l’afecte amb què nostre Senyor Jesucrist havia de correspondre a Sant Josep que li havia prodigat tantes carícies i de qui havia rebut tants beneficis i obsequis. Si amor amb amor es paga, fins i tot entre els homes ingrats ¿com Jesucrist, Déu i home veritable, no havia de pagar amb inefable amor al gloriós Patriarca les grans mostres d’afecte que d’ell havia rebut?

Per aquí pots comprendre, oh cristià, la felicitat de la vida de Sant Josep. Va ser vida humil, modesta i laboriosa, el món no el tenia en compte per res, però Déu fet home era el seu company, amb ell tenia suavíssimes expansions i el sol amor de Jesucrist val més que el de totes les criatures de la terra; per això, diu el Kempis, que, mentre tinguis a Jesús per amic, no has de témer, encara que tothom et sigui contrari. En efecte, procura tenir bona consciència, acostuma’t a la vida retirada i domèstica i tingues per cert que la teva felicitat serà més gran que la dels poderosos de món, perquè Déu es comunica i fa amistat amb aquells que, havent-se deslligat de l’esclavitud del món i obtingut la llibertat de fills de Déu, es guien per la fe que ens ensenya que la terra no és el lloc del nostre descans i que només del cel, on brolla la font de la felicitat, poden venir la pau i el goig espiritual. El sant Patriarca, com si fins avui estigués envoltat d’una atmosfera de felicitat humana, sempre mostra la seva virginal figura, serena i amorosa, i quan se li acosten els seus devots demanant-li la seva celestial protecció, senten un interior consol que revela una influència divina i suavitza les amargors de la vida en aquesta vall de llàgrimes. Imita, cristià, al gloriós Patriarca, i en lloc de cercar la publicitat, les pompes mundanes i la vanaglòria, estima la vida modesta i addicta a l’acompliment del deure, i rebràs el premi d’una vida feliç, pròpia únicament dels humils, perquè Déu en correspondència a aquell que, per Ell, deixa els valor mundans, li fa participar, ja com un començament, de la inefable felicitat de la glòria.

Medita aquestes veritats i demana a Déu, per intercessió de Sant Josep, les gràcies que necessites.

PETICIÓ

Féu, oh sant Patriarca, que conegui els immensos beneficis que he rebut del meu Creador i Redemptor, i que sàpiga correspondre a ells amb veritable gratitud.

OBSEQUI
Resa avui tres Credos a la Santíssima Trinitat en acció de gràcies pels beneficis rebuts

PREGÀRIES PER A OBTENIR LA PROTECCIÓ DE SANT JOSEP

Recordeu-vos, Oh piadosíssima Verge Maria, que mai no s’ha sentit a dir que ningú que hagi implorat la vostra assistència i reclamat el vostre auxili hagi estat abandonat de Vós. Animat amb aquesta confiança, a Vós també recorro, oh Verge Mare de les Verges. i encara que gemint sota el pes dels meus pecats, m’atreveixo a comparèixer davant la vostra presència sobirana. No desoïu, oh Mare de Déu, les meves supliques, ans bé escolteu-les propicia i acolliu-les favorablement. Amén.
I.
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure i no comprendre el misteriós estat de la vostra Esposa, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que havia concebut per obra de l’Esperit Sant; us demano que m’aconseguiu la gràcia de no judicar mai més al pròxim. Pare nostre, Au maria i Glòria.
II
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la pobresa en què va néixer Jesús, i pel goig que vàreu sentir en veure’l adorat pels àngels, pastors i Mags; us suplico m’aconseguiu la gràcia de saber servir el Rei de la glòria en humilitat i pobresa d’esperit. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

III
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la sang que vessada el vostre tendre Fill en la cerimònia de la Circumcisió, i pel goig que vau tenir en imposar-li per ordenació divina el nom de Jesús o Salvador; us suplico m’aconseguiu la virtut de la mortificació de la carn, que
és l’alegria de l’esperit. Pare nostre, Au maria i Glòria.
IV
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en escoltar al temple com Simeó profetitzava la Passió de Jesús, i per la joia que vau sentir en saber que amb ella salvaria als
homes; us suplico m’aconseguiu la gràcia de conèixer i estimar el mèrit de la creu. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
V
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en deixar la vostra pàtria fugint pel desert a Egipte, i pel goig que vau sentir en veure caure a la presència de Jesús les estàtues dels falsos déus; us suplico m’aconseguiu la gràcia de deixar el que hi ha al món abans que ofendre a Déu. Pare
nostre, Ave maria i Glòria.

VI
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel temor que Jesús fos injuriat, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que estaríeu segurs a Natzaret; us suplico m’aconseguiu la gràcia de confiar tranquil·lament en la Providència divina. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
VII
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu quan vau perdre a Jesús, i pel goig que vau sentir en trobar-lo al temple entre els doctors admirat de tots els assistents; us demano la gràcia que sàpiga trobar a Déu freqüentant els sagraments. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

Oració
Santíssim Patriarca Sant Josep, digníssim Espòs de la Verge maria i Pare nutrici de nostre Redemptor Jesús, que per les vostres heroiques virtuts, dolors i goigs meresquéreu tan singulars prerrogatives i privilegis per a intercedir pels vostres devots; us suplico, oh gloriós Sant, assoliu per a cada un de nosaltres les virtuts pròpies del nostre estat i que tots siguem devots de la vostra estimada Esposa, Maria Santíssima, a fi que per la seva intercessió i la vostra puguem vèncer als nostres enemics pels mèrits de Jesús, i aconseguir les gràcies i favors que us demanem, per santificar les nostres ànimes, obtenir una mort feliç i després gaudir eternament de la glòria. Amén.

Traductor »