Consagració de si mateix a Jesucrist per Maria

Oració de consagració de si mateix a Jesucrist per Maria

Oh Jesús, Saviesa eterna i encarnada!, veritable Déu i veritable home, Fill únic del Pare Etern i de Maria, sempre verge! T’adoro en la glòria del Pare, durant l’eternitat i al si virginal de Maria, la teva Mare, en el temps de la teva Encarnació. Et dono gràcies perquè, anorreant-te, has vingut al món –home entre els homes i servidor del Pare– per alliberar-me de l’esclavatge del pecat.

Et lloo i glorifico Senyor, perquè has viscut en obediència amorosa a Maria, per fer-me fidel deixeble seu. Malauradament, no he guardat els vots i les promeses del meu baptisme i no sóc digne de dir-me fill de Déu. Per això, acudeixo a la misericordiosa intercessió de la teva Mare, esperant obtenir per la seva ajuda el perdó dels meus pecats i una contínua comunió amb tu, Oh Saviesa Encarnada.

Et saludo, doncs, oh Maria Immaculada, temple vivent de Déu: en tu ha posat la seva estada la Saviesa Eterna per rebre l’adoració dels àngels i dels homes. Et saludo, oh Reina del cel i de la terra: a tu estan sotmeses totes les criatures. Et saludo, refugi segur dels pecadors: tots experimenten la teva gran misericòrdia. Accepta els anhels que tinc de la Divina Saviesa i la meva consagració total.

Jo (digui el seu nom), conscient de la meva vocació cristiana, renovo avui a les teves mans els meus compromisos baptismals. Renuncio a Satanàs, a les seves seduccions, a les seves pompes i les seves obres, i em consagro a Jesucrist per portar la meva creu darrere d’Ell, en la fidelitat de cada dia a la voluntat del Pare.

En presència de tota la cort celestial, t’elegeixo en aquest dia per la meva Mare i Mestra. M’entrego i consagro a tu, com el teu esclau, el meu cos i la meva ànima, les meves possessions tant internes com externes, fins i tot el valor de totes les meves bones accions, passades, presents i futures, deixant en tu, el sencer i complet dret de disposar de mi, i tot allò que em pertany, sense excepció, d’acord amb la teva voluntat, per a més glòria de Déu en el temps i en l’eternitat.

Mare del Senyor, accepta aquesta petita ofrena de la meva vida i presenta-la al teu Fill: si Ell em va redimir amb la teva col·laboració, també ha de rebre ara de la teva mà, el do total de mi mateix. Des d’ara, desitjo honrar-te i obeir-te en tot com a veritable esclau teu.Oh Cor Immaculat de Maria!, que jo visqui plenament aquesta consagració per prolongar en mi l’amorosa obediència del teu Fill i donar resposta a la missió transcendental que Déu t’ha confiat en la història de la salvació.

Mare de misericòrdia!, aconsegueix-me la veritable Saviesa de Déu, i fes-me plenament disponible a la teva acció maternal. Col·loca’m així, entre els quals tu estimes, ensenyes, guies, alimentes i protegeixes com a fills teus.

Oh Verge fidel!, fes de mi un autèntic deixeble i imitador del teu Fill, la Saviesa Encarnada. Amb tu, Mare i model de la meva vida, arribaré a la perfecta maduresa de Jesucrist a la terra i a la glòria del cel. Amén.

Traductor »