Caritat

Activitats de la parròquia que materialitzen l’amor de Crist.

 

COM DETECTEM LES NECESSITATS?

En principi és la persona interesada que ha de solicitar l’ajuda.

Un cop la persona explica la seva situació als tècnics especialitzats dels servei, aquests l’ajuden a identificar la font del problema, i li ofereixen eines i recursos per ajudar-lo a sortir-se’n.

És cert que hi ha molta gent necessitada que no fa el pas de solicitar l’ajuda, algunes vegades per vergonya, altres per creure que els seu problema és només degut a la seva ignorància, altres senzillament no s’adona que està atrapada per un problema, o bé no és capaç de veure que les seves trifulques son originades per una causa exterior que es subsanable. Si coneixes algun cas en aquestes circumstàncies, has de parlar-ho amb la persona, i ajudar-lo a descobrir la conveniència de solicitar ajuda. Si no saps com fer-ho, pots dirgirte als nostres serveis a les persones i t’ajudarem a enfocar la situació

Els diferents serveis estan atesos per voluntaris, coordinats quan s’escau per profesionals especialistes. Els voluntaris disposen de formació continuada per conèixer a fons les limitacions humanes i les seves conseqüències, i sovint son profesionals del món sanitari, educatiu o psicològic.  A més la parròquia està en contacte amb els serveis socials de l’ajuntament per evitar tant duplicitats com inasistències.

 

CARITAS

El servei de Càritas, està centralitzat en els locals del monestir de Sant Cugat.

Si desitgeu solicitar ajuda, us heu de dirgir amb el padró a la casa abacial del monestir els dilluns de 9 a 1 i us donaran hora per una entrevista amb el personal especialista adient.

A càritas som 180 voluntaris i l’any 201 varem atendre 2230 persones, oferint ajut alimentari, servei de menjador, cursos de capacitació profesional, reforç escolar, i altres, segons la necessitat concreta de cada situació. Ho fem en col·laboració amb els serveis socials de l’ajuntament per evitar duplicitats d’esforços.

Si vols ampliar la informació, pots anar al menú caritas d’aquest web, o be visiona el següent informe de Caritas del 2012.

 

COF

El Centre d’Orientació Familiar, és un servei d’ajuda emocional, per recuperar relacions deteriorades o per superar problemes de convivència dins de la família, ja sigui de parella, de pares amb fills o simplement emocionals.

Aquest servei és independent del servei de Càritas, però en alguns casos son necessaries simultaniament els dos serveis.

Disposem a la parròquia de voluntaris del Centre d’Orientació Familiar. Cal demanar hora al despatx parroquial de Sant Cebrià i us donaran hora amb el servei. Els voluntaris son profesionals del mon sanitari, i educatiu.

 

MISSIONS

Colaborem amb altres parròquies al tercer món, ajudant-los a desenvolupar-se. Ho fem colaborant amb les germanes dels Sagrats Cors que tenen dos centres a Ruanda, i amb ADE, que té un centre a Camerún, ambdues institucions ubicades a Valldoreix.

 

VISITES A PRESOS, DROGA I SIDA

Ho fem amb colaboració amb la Obra Social Santa Luisa de Marillac.

 

ATENCIÓ TERCERA EDAT

Ho fem amb colaboració amb el casal d’avis de Valldoreix.

 

PASTORAL DE LA SALUT

Son un grup de voluntaris que realitzen un acompanyament, a les persones amb problemes de salut que es volen preparar per un aprofundiment de la seva vida espritual.

 

Traductor »