Adoració al Santíssim tots els Dijous i Divendres

Adoració al Santíssim Dijous i Divendres

El 14/09/2023, reprenem l’Adoració al Santíssim dels Dijous (de 10h a 20h) i Divendres (de 10h a 23h)


Si esteu interessats en agafar un torn (d’una hora) cal que us poseu en contacte amb la Sra. Laura Arquer Tel +34 649 80 86 71 , o la Sra. Núria Figuerola Tel. +34 686 97 90 05.


Què és l’Adoració al Santíssim?

És adorar la divina presència real de Jesucrist, Déu i home veritable, en l’Eucaristia.

Jesucrist, en menjar la Pasqua jueva amb els seus, aquella nit en què el van trair, prengué el pa a les mans, donant gràcies beneir el Pare i el passà als seus deixebles dient: «Preneu i mengeu-ne tots, això és el meu cos entregat per vosaltres». Al final del sopar, va prendre el calze de vi, va tornar a donar gràcies, beneir al Pare i passant-ho als deixebles va dir: «Preneu i beveu-ne tots, aquest és el calze de la meva sang. Sang de l’Aliança nova i eterna vessada per vosaltres i per molts per al perdó dels pecats.» I afegí: «Feu això en memòria meva». Cada vegada que el sacerdot pronuncia les paraules de la Consagració és Jesucrist qui ho fa i es fa present el seu cos i la seva sang, la seva Persona Divina.

La divina Presència real del Senyor, aquest és el fonament primer de la devoció i del culte al Santíssim Sagrament. Aquí hi ha Crist, el Senyor, Déu i home veritable, mereixent absolutament la nostra adoració i suscitant-la per l’acció de l’Esperit Sant.

No està, doncs, fundada la pietat eucarística en un pur sentiment, sinó precisament en la fe. Altres devocions, potser, solen portar en el seu exercici una major estimulació dels sentits -per exemple, el servei de caritat als pobres-; però la devoció eucarística, precisament ella, es fonamenta molt exclusivament en la fe, en la pura fe sobre el Mysterium fidei «præstet fides Supplementum sensuum defectui»: que la fe conforti la debilitat del sentit).

L‘Eucaristia és el tresor més gran de l’Església, ofert a tots perquè tots puguin rebre per ella gràcies abundants i benediccions.  L’Eucaristia és el sagrament del sacrifici de Crist del qual fem memòria i actualitzem en cada Missa i és també la seva presència viva entre nosaltres. Adorar és entrar en íntima relació amb el Senyor present en el Santíssim Sagrament.

Adorar Jesucrist en el Santíssim Sagrament és la resposta de fe i d’amor cap a Aquell que essent Déu es va fer home, cap al nostre Salvador que ens ha estimat fins a donar la seva vida per nosaltres i que segueix estimant-nos d’amor etern.

El cristià, adorant a Crist reconeix que Ell és Déu, i el catòlic adorant davant el Santíssim Sagrament confessa la seva presència real i veritable i substancial en l’Eucarística. A l’adorar el Santíssim Sagrament, no només complim amb un acte sublim de devoció sinó que també donen testimoni del tresor més gran que té l’Església, el do de Déu mateix, el do que fa el Pare del Fill, el do de Crist de si mateix, el do que ve per l’Esperit: l’Eucaristia.

Traductor »