El Pessebre Vivent, una alegria per tots

Pessebre Vivent

Nadal 2022

Els dies 23 i 29 de desembre, amb la col·laboració de gairebé 100 voluntaris i sota la direcció dels feligresos Gemma Bròvia i Xavi Palomo, s’ha fet per primera vegada, a l’antic hort de la parròquia, el Pessebre Vivent del Nadal del Senyor.

La idea de fer un pessebre viu, recreant d’una manera viva la història del naixement de Crist, la va tenir per primera vegada Sant Francesc d’Assís la nit de Nadal de 1223. Des de llavors, milers de pessebres vivents s’han fet arreu del món, essent una de les tradicions més boniques i sentides dins la comunitat cristiana. A la nostra parròquia vam sentir també aquest desig de fer viu als ulls de tothom aquest gran esdeveniment, la gran notícia del Naixement del Salvador ara fa més de dos mil anys.

Durant dos mesos, un nombrós grup de voluntaris ha treballat de valent per poder dur a terme el pessebre. Uns s’han encarregat de la construcció dels decorats, altres d’aconseguir els estris per les diferents escenes, els quals ens han arribat fins i tot des de Lleida i d’Aragó, deixats generosament per famílies properes a la parròquia (aixades, aixols, cabassos, calderes, cistells, cànters i capçanes, cassoles, cossis, botes de vi de fusta i de vidre, cadires de balca i altres mobles de l’època, bales de palla…)

Molta gent de la comunitat parroquial ha participat d’alguna manera o altre en el pessebre, si bé no tots directament, sí que ho han fet proporcionant material com aliments pel mercat, eines de fuster pel taller de Natzaret, teles per la decoració de cada escena…

Les mateixes famílies dels nens actors s’han procurat les disfresses, de les quals algunes són cosides per àvies o utilitzades pels pares quan eren petits. Les dels àngels i les mares de Déu s’han cosit per un grup de mares dels nens amb la direcció, el bon gust i la traça de l’Ankel Lyon.

Un dels atractius forts del pessebre varen ser l’ase i els dos xais, que va llogar la mateixa parròquia, i les gallines que van ser cedides per Casilda de Salas i l’Elisabeth Eckart, ambdues també feligreses. Aquesta última, música i directora de la coral infantil Cantorata, va preparar i dirigir també el cor de nens que durant les dues hores que va durar el pessebre van regalar als visitants un tendre clima nadalenc amb els seus bonics cants.

Cal també fer menció a la gentilesa de la Cuca Peligros que va proporcionar xocolata calenta a tots els nens actors del pessebre i a la molt bona feina del jove Albert Otín en el projecte d’il·luminació, i al Joan Roca en el so.

Fora del recinte, al carrer, el Mercat de Nadal coordinat per Gisell Durán, va oferir als visitants la possibilitat de gaudir d’un ambient alegre i festiu, fer algunes compres nadalenques, passejar per les botiguetes o prendre’s un refrigeri en el bar, el qual va fer el rebost de subministraments amb donacions de parroquians.

Gràcies als Donatius solidaris que tanta gent ens ha fet generosament en visitar el pessebre, hem pogut pagar les despeses i ens ha quedat un benefici que ens permetrà pagar tota la il·luminació que hem posat permanent al jardí, així com alguns dels arbres que recentment hi hem plantat.

Des de la parròquia volem també agrair públicament l’ajuda que ens ha proporcionat des d’un primer moment l’EMD de Valldoreix a través de la Sra. Lluïsa Muñoz, vocal de l’EMD, així com la gentilesa de la seva visita al pessebre i la de la Sra. Susana Herrada i d’altres vocals de Valldoreix i regidors de Sant Cugat.

Gràcies a tots per tot! Gràcies a tots per donar-nos el vostre suport! Gràcies a tots el que heu vingut! Ens heu alegrat molt!

Sant Cebrià ha volgut amb aquest esdeveniment fer arribar a tot el poble de Valldoreix que la parròquia te les portes obertes a tothom i que tots pugueu dir, com diem els parroquians, “A la parròquia, com a casa”

I gràcies al Senyor que tot ho fa possible! Que Ell beneeixi la parròquia i tots els qui en formem part, i a tot Valldoreix, i ens ajudi a estimar-nos i estimar-lo a Ell.

Traductor »