Com detectem les necessitats?

En principi és la persona interesada que ha de solicitar l’ajuda.

Un cop la persona explica la seva situació als tècnics especialitzats dels servei, aquests l’ajuden a identificar la font del problema, i li ofereixen eines i recursos per ajudar-lo a sortir-se’n.

És cert que hi ha molta gent necessitada que no fa el pas de solicitar l’ajuda, algunes vegades per vergonya, altres per creure que els seu problema és només degut a la seva ignorància, altres senzillament no s’adona que està atrapada per un problema, o bé no és capaç de veure que les seves trifulques son originades per una causa exterior que es subsanable. Si coneixes algun cas en aquestes circumstàncies, has de parlar-ho amb la persona, i ajudar-lo a descobrir la conveniència de solicitar ajuda. Si no saps com fer-ho, pots dirgirte als nostres serveis a les persones i t’ajudarem a enfocar la situació

Els diferents serveis estan atesos per voluntaris, coordinats quan s’escau per profesionals especialistes. Els voluntaris disposen de formació continuada per conèixer a fons les limitacions humanes i les seves conseqüències, i sovint son profesionals del món sanitari, educatiu o psicològic.  A més la parròquia està en contacte amb els serveis socials de l’ajuntament per evitar tant duplicitats com inasistències.

Càritas

El servei de Càritas, està centralitzat en els locals del monestir de Sant Cugat.

Si desitgeu solicitar ajuda, us heu de dirgir amb el padró a la casa abacial del monestir els dilluns de 9 a 1 i us donaran hora per una entrevista amb el personal especialista adient.

A càritas som 180 voluntaris i l’any 201 varem atendre 2230 persones, oferint ajut alimentari, servei de menjador, cursos de capacitació profesional, reforç escolar, i altres, segons la necessitat concreta de cada situació. Ho fem en col·laboració amb els serveis socials de l’ajuntament per evitar duplicitats d’esforços.