Mes de Sant Josep (dia 2)

Dia 2

2 de Març

Pel senyal de la santa creu, dels nostres enemics deslliureu-nos, Senyor, Déu nostre

En el Nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. Amén.

Senyor meu Jesucrist

MEDITACIÓ.
Utilitat de la devoció a Sant Josep.

En el món es considera de summa importància per a les necessitats de la vida temporal, no solament la possessió de riqueses i gaudir de salut, sinó també comptar amb l’amistat de persones qualificades que en cas de convenir ens puguin ajudar. Però nosaltres, encara que vivim en el món, estem també subjectes a forces superiors a les dels homes; la nostra vida, no només l’espiritual, depèn d’un poder que està per sobre del món i en la Cort, on resideix el Monarca, qui governa totes les coses humanes convé tenir-hi qui procuri per les nostres necessitats i defensi la nostra causa.
Veritat és que Déu escolta a tots els sants; i un dels dogmes més consoladors de la fe cristiana és el que ens ensenya que els habitants del cel i els de la terra formen una sola societat, en constant i mútua comunicació els uns amb els altres, i que els de dalt corresponen als obsequis que reben dels de baix, intercedint amorosament a favor seu. Però, entre tots aquests benaurats intercessors que contemplen al voltant del suprem mediador Jesús, com els rebrots al voltant de l’olivera, sobresurt el gloriós Patriarca Sant Josep, a qui tots els cristians cerquen confiats en el seu valiment davant el tron ​​de l’Etern. És meravellosa la universal devoció a Sant Josep, estesa per totes les nacions de la terra i entre totes les classes socials, el mateix entre eclesiàstics i religiosos que seglars, així entre els pobres com entre els rics, tant en les grans ciutats com en humils llogarets. Un esperit que ha baixat de dalt com vent impetuós, ha commogut a la multitud dels fidels;
Un Esperit que ha baixat de dalt, com un vent de gran força remou la multitud dels homes; i el dit de l’Esperit Sant que, parlant de Josep de l’Antic testament, figura del nostre Patriarca, va escriure a la Sagrada Escriptura aquella frase que diu: «aneu tots a Josep, perquè ell és el procurador de la casa del rei», aquest mateix dit omnipotent de l’Etern és el que empeny amb tanta força com suavitat a tots els cristians envers Sant Josep, procurador universal del poble cristià en totes les seves necessitats.
El poble cristià és el cos místic de Jesucrist, el cos de Jesucrist està animat per l’Esperit diví; i així sempre que vegis a la. Cristiandat sencera, pastors i ovelles, eclesiàstics i seculars, moguts per un mateix Esperit, tingues per cert que aquest moviment ve de Déu, que és Esperit d’unió i no de discòrdia, i infon sentiments que dolçament uneixen als homes uns amb d’altres, com veiem que passa avui amb el culte al gloriós Patriarca Sant Josep.
Mira, doncs, quanta confiança ha d’inspirar-aquesta devoció. Els llibres t’explicaran que ella va venir de l’Orient, i que els antics doctors la recomanaven, que Santa Teresa la va propagar notablement; però tu has de veure en tot això la mà de Déu que es val dels homes com d’instruments, sent Ell qui governa als cors humans i mou les seves llengües en tot el que es refereix a la glòria divina i a bé dels homes redimits per Jesucrist.
Segueix, doncs, oh cristià, aquesta direcció espiritual. Recorre a Sant Josep i et veuràs remeiat d’ànima i cos, com cada dia ho veiem pels nostres propis ulls en multitud de casos. Medita aquestes veritats i demana a Déu, per intercessió de Sant Josep, les gràcies que necessites.

PETICIÓ.
Gloriós Patriarca Sant Josep, en totes les meves necessitats sigueu el meu procurador davant del vostre Fill Jesús.

OBSEQUI.
Repeteix sovint durant el dia aquesta jaculatòria: Sant Josep, pregueu per mi.

PREGÀRIES PER A OBTENIR LA PROTECCIÓ DE SANT JOSEP

Recordeu-vos, Oh piadosíssima Verge Maria, que mai no s’ha sentit a dir que ningú que hagi implorat la vostra assistència i reclamat el vostre auxili hagi estat abandonat de Vós. Animat amb aquesta confiança, a Vós també recorro, oh Verge Mare de les Verges. i encara que gemint sota el pes dels meus pecats, m’atreveixo a comparèixer davant la vostra presència sobirana. No desoïu, oh Mare de Déu, les meves supliques, ans bé escolteu-les propicia i acolliu-les favorablement. Amén.
I.
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure i no comprendre el misteriós estat de la vostra Esposa, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que havia concebut per obra de l’Esperit Sant; us demano que m’aconseguiu la gràcia de no judicar mai més al pròxim. Pare nostre, Au maria i Glòria.
II
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la pobresa en què va néixer Jesús, i pel goig que vàreu sentir en veure’l adorat pels àngels, pastors i Mags; us suplico m’aconseguiu la gràcia de saber servir el Rei de la glòria en humilitat i pobresa d’esperit. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

III
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la sang que vessada el vostre tendre Fill en la cerimònia de la Circumcisió, i pel goig que vau tenir en imposar-li per ordenació divina el nom de Jesús o Salvador; us suplico m’aconseguiu la virtut de la mortificació de la carn, que
és l’alegria de l’esperit. Pare nostre, Au maria i Glòria.
IV
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en escoltar al temple com Simeó profetitzava la Passió de Jesús, i per la joia que vau sentir en saber que amb ella salvaria als
homes; us suplico m’aconseguiu la gràcia de conèixer i estimar el mèrit de la creu. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
V
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en deixar la vostra pàtria fugint pel desert a Egipte, i pel goig que vau sentir en veure caure a la presència de Jesús les estàtues dels falsos déus; us suplico m’aconseguiu la gràcia de deixar el que hi ha al món abans que ofendre a Déu. Pare
nostre, Ave maria i Glòria.

VI
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel temor que Jesús fos injuriat, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que estaríeu segurs a Natzaret; us suplico m’aconseguiu la gràcia de confiar tranquil·lament en la Providència divina. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
VII
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu quan vau perdre a Jesús, i pel goig que vau sentir en trobar-lo al temple entre els doctors admirat de tots els assistents; us demano la gràcia que sàpiga trobar a Déu freqüentant els sagraments. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

Oració
Santíssim Patriarca Sant Josep, digníssim Espòs de la Verge maria i Pare nutrici de nostre Redemptor Jesús, que per les vostres heroiques virtuts, dolors i goigs meresquéreu tan singulars prerrogatives i privilegis per a intercedir pels vostres devots; us suplico, oh gloriós Sant, assoliu per a cada un de nosaltres les virtuts pròpies del nostre estat i que tots siguem devots de la vostra estimada Esposa, Maria Santíssima, a fi que per la seva intercessió i la vostra puguem vèncer als nostres enemics pels mèrits de Jesús, i aconseguir les gràcies i favors que us demanem, per santificar les nostres ànimes, obtenir una mort feliç i després gaudir eternament de la glòria. Amén.

Traductor »