Jornades Transmet (22-24 octubre 2021)

IX Jornades Transmet! El camí de la comunió i la sinodalitat per la Nova Evangelització

22-24 d’octubre de 2021
Bisbat de Terrassa

El papa Francesc ha convocat la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode de Bisbes que tindrà la seva fase final l’any 2023 i el lema del qual és: “Per una Església sinodal: participació i missió“. Aquest sínode durarà tres anys i tindrà tres fases: una diocesana, que serà la primera, a continuació la continental i finalment la universal a Roma. Aquest mes d’octubre començarà, doncs, un camí sinodal de tres anys de durada a tota l’Església i que s’iniciarà a cada diòcesi. La fase diocesana durarà fins a l’abril de 2022. L’objectiu d’aquesta primera fase serà la consulta al Poble de Déu amb la finalitat què aquest procés sinodal es realitzi amb la col·laboració de tots els cristians.

Des de la Secretaria General del Sínode a Roma s’ha enviat la documentació amb les propostes per a fer la consulta a cada diòcesi. Un cop es clausuri la fase diocesana, cada diòcesi haurà d’enviar les seves contribucions a la pròpia Conferència Episcopal. I continuaran aleshores les altres fases de preparació fins a la celebració del Sínode a Roma.

A la nostra diòcesi iniciarem aquest camí amb la celebració de les Jornades Transmet, en les que es reflexionarà sobre el sentit de la comunió i la sinodalitat i a la vegada es presentarà el treball a realitzar en aquesta fase diocesana. 

És per això que us animo a participar a tots els diocesans, especialment als membres dels consells pastorals parroquials i arxiprestals, als coordinadors, responsables i col·laboradors d’activitats i comissions a les parròquies, arxiprestats, moviments, associacions, delegacions i institucions eclesials. És un camí que iniciem junts tots, preveres, diaques, religiosos i religioses i laics i laiques que formem el Poble de Déu que peregrina a la diòcesi de Terrassa.

+ Salvador Cristau Coll

Administrador diocesà de Terrassa

SÍNODE 2021-2023
Per un Església sinodal
comunió, participació, missió

PROGRAMA

DIVENDRES 22 D’OCTUBRE


A la Catedral de Terrassa

  • 20.30h: Escola de pregària per a joves Presidida per l’Excm. i Rydm. Sr. Salvador Cristau Coll, Administrador diocesà del Bisbat de Terrassa Lema: “L’ESGLÉSIA, ESCOLA DE COMUNIÓ”

DISSABTE 23 D’OCTUBRE


Al Centre Borja de Sant Cugat

  • 10h: Acollida i presentació
  • 10:30h: Conferència: “EL CAMÍ DE LA COMUNIÓ I LA SINODALITAT” . a càrrec del Dr. Salvador Pié, professor emèrit d’eclesiologia a la Facultat de Teologia de Catalunya i la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma
  • 12:30h: Presentació de les accions del Pla pastoral Diocesà per al curs 2021-2022, i del treball diocesà per al Sínode de Bisbes. 
  • 13.00h CELEBRACIÓ D’OBERTURA DE LA FASE  DIOCESANA DEL SÍNODE DE BISBES

DIUMENGE 24 D’OCTUBRE


A la parròquia de Sant Esteve de Granollers

  • 17h: “L’Església, la comunió i la cultura” Presentació i reflexió sobre l’aportació de la cultura a la comunió eclesial.
  • Concert d’orgue a carrec de mestre Vicenc Prunés: Magnífic Bach, amb el Cor de Cambra de Granollers sota la direcció de Marc Díaz.
    • Interpretaran: el “Magníficat” de J. S. Bach, L’ “Agnus Dei” de S. Barber i “Lux Aeterna” de la Missa de Requiem d’E. Elgar

Traductor »