Dia 7, Mes de Sant Josep

Dia 7

7 de Març
Recels de Sant Josep

Pel senyal de la santa creu, dels nostres enemics deslliureu-nos, Senyor, Déu nostre

En el Nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. Amén.

Senyor meu Jesucrist

MEDITACIÓ

Déu es complau a posar dificultats als seus sants predilectes per delectar-se veient com en elles se n’ixen ressaltant la prudència i fortalesa, la santedat de la seva vida, així com un pes ens fa veure més clarament la força d’aquell que el suporta. En la història de la Sagrada Família hi ha un episodi interessantíssim que ens descobreix la prudència del gloriós Patriarca Sant Josep. Ja s’havia realitzat l’Encarnació del Fill de Déu; el si virginal de Maria era el sagrari on reposava el Verb diví, perquè l’Esperit Sant havia inflamat el Cor de Maria al diví amor, i en ell habitava la Saviesa eterna, encarnada en la persona de Nostre Senyor Jesucrist. Més, la Providència divina no va voler revelar aquest inefable misteri al gloriós Patriarca Sant Josep fins després d’haver passat tribulació, suportant-la dignament. Així també, oh cristià, no faràs veritables progressos en la vida espiritual sinó després del combat. El virginal Patriarca no podia comprendre el que passava en la seva santa esposa; no dubtava d’Ella, la santedat de la qual li era evident. No podia avorrir-la perquè és amable sobre tota creatura; però un fill sense pare a la terra és una cosa tan superior a l’enteniment humà, que el gloriós Patriarca no podia comprendre, sinó mitjançant una revelació divina. Més, quines angoixes passà el nostre santíssim Protector mentre es va trobar en aquest conflicte!, la llei antiga, rigorosíssima en aquesta matèria, manava apedregar a les dones que trenquessin la santa fidelitat del matrimoni i imposava als seus marits l’obligació de denunciar-les. Sant Josep, digne, prudent i temorós de Déu, ocultà la seva profundíssima pena respecte a la seva esposa, de la qual la santedat reconeix i ni menys vol mortificar-la de paraula; per la qual cosa resol deixar-la i desemparar la mateixa llar. Més Déu, així com va voler provar a Abraham i va enviar un àngel que li detingués el braç quan anava a sacrificar al seu fill Isaac, així també provada la virtut altíssima de Josep, li envia un àngel que li descobreix el gran misteri que admira als àngels i als homes, els quals, en pronunciar amb la seva llengua s’agenollen: “Verbum caro factum est”. Sàpigues, li diu, que tot un Déu s’ha encarnat en les puríssimes entranyes de Maria. Considera, cristià, la veneració i alegria amb què Sant Josep rebria aquesta revelació; i si nosaltres ens agenollem al pronunciar el Verbum Caro factum est (El Verb es va fer Carn), amb quina devoció es posaria agenollat ​​ell davant d’aquell sagrari vivent tan estimat de la seva ànima, la Immaculada Mare de Déu, en les entranyes de la qual vivia tot un Déu que per amor nostre es feia home?
Seguint l’exemple de Sant Josep, evita sempre, oh cristià, la lleugeresa en jutjar el proïsme i conserva la serenitat d’ànim en els conflictes de la vida. Una gran devota del gloriós Patriarca, Santa Teresa de Jesús, ha fet cèlebre aquella màxima: la paciència tot ho aconsegueix. Efectivament, amb la paciència, amb la discreció, reprimint les vehemències del nostre esperit, les dificultats s’aplanen, es desvaneixen els obstacles i el mateix Déu, que permet que els homes ens trobem en tràngols difícils perquè ens enforteix la nostra virtut, envia l’àngel del seu auxili que ens fortifica, o la seva llum sobirana que ens il·lumini, i el que abans ens feia pena es converteix en motiu de glòria i felicitat. Sempre que et trobis desorientat, vés a Sant Josep; ell et posarà en camí i et guiarà fins a les
portes de la pàtria celestial.

Medita aquestes veritats i demana a Déu, per intercessió de Sant Josep, les gràcies que necessites.

PETICIÓ
Gloriós Patriarca, ensenyeu-me a ser prudent en les dificultats i conflictes de la vida.

OBSEQUI
Procura no mortificar ningú amb les teves paraules.

PREGÀRIES PER A OBTENIR LA PROTECCIÓ DE SANT JOSEP

Recordeu-vos, Oh piadosíssima Verge Maria, que mai no s’ha sentit a dir que ningú que hagi implorat la vostra assistència i reclamat el vostre auxili hagi estat abandonat de Vós. Animat amb aquesta confiança, a Vós també recorro, oh Verge Mare de les Verges. i encara que gemint sota el pes dels meus pecats, m’atreveixo a comparèixer davant la vostra presència sobirana. No desoïu, oh Mare de Déu, les meves supliques, ans bé escolteu-les propicia i acolliu-les favorablement. Amén.
I.
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure i no comprendre el misteriós estat de la vostra Esposa, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que havia concebut per obra de l’Esperit Sant; us demano que m’aconseguiu la gràcia de no judicar mai més al pròxim. Pare nostre, Au maria i Glòria.
II
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la pobresa en què va néixer Jesús, i pel goig que vàreu sentir en veure’l adorat pels àngels, pastors i Mags; us suplico m’aconseguiu la gràcia de saber servir el Rei de la glòria en humilitat i pobresa d’esperit. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

III
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la sang que vessada el vostre tendre Fill en la cerimònia de la Circumcisió, i pel goig que vau tenir en imposar-li per ordenació divina el nom de Jesús o Salvador; us suplico m’aconseguiu la virtut de la mortificació de la carn, que
és l’alegria de l’esperit. Pare nostre, Au maria i Glòria.
IV
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en escoltar al temple com Simeó profetitzava la Passió de Jesús, i per la joia que vau sentir en saber que amb ella salvaria als
homes; us suplico m’aconseguiu la gràcia de conèixer i estimar el mèrit de la creu. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
V
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en deixar la vostra pàtria fugint pel desert a Egipte, i pel goig que vau sentir en veure caure a la presència de Jesús les estàtues dels falsos déus; us suplico m’aconseguiu la gràcia de deixar el que hi ha al món abans que ofendre a Déu. Pare
nostre, Ave maria i Glòria.

VI
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel temor que Jesús fos injuriat, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que estaríeu segurs a Natzaret; us suplico m’aconseguiu la gràcia de confiar tranquil·lament en la Providència divina. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
VII
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu quan vau perdre a Jesús, i pel goig que vau sentir en trobar-lo al temple entre els doctors admirat de tots els assistents; us demano la gràcia que sàpiga trobar a Déu freqüentant els sagraments. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

Oració
Santíssim Patriarca Sant Josep, digníssim Espòs de la Verge maria i Pare nutrici de nostre Redemptor Jesús, que per les vostres heroiques virtuts, dolors i goigs meresquéreu tan singulars prerrogatives i privilegis per a intercedir pels vostres devots; us suplico, oh gloriós Sant, assoliu per a cada un de nosaltres les virtuts pròpies del nostre estat i que tots siguem devots de la vostra estimada Esposa, Maria Santíssima, a fi que per la seva intercessió i la vostra puguem vèncer als nostres enemics pels mèrits de Jesús, i aconseguir les gràcies i favors que us demanem, per santificar les nostres ànimes, obtenir una mort feliç i després gaudir eternament de la glòria. Amén.

Traductor »