Dia 18 Mes de Sant Josep

Dia 18

18 de Març
L’Infant perdut

Pel senyal de la santa Creu, dels nostres enemics deslliureu-nos, Senyor, Déu nostre

En el Nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. Amén.

Senyor meu Jesucrist

MEDITACIÓ

Després que Josep i Maria, acompanyats del bon Jesús, van haver complert els seus deures de religió en el Temple de Jerusalem, passats els dies de la festivitat de la Pasqua, van tornar de Natzaret; però, sense que els seus pares ho notessin, el diví Nen es va quedar al Temple. Josep i Maria van fer una jornada de camí sense advertir-ho; però, en adonar-se que els faltava el bon Jesús, quina seria l’amargor de la seva ànima! Els dubtes d’on seria, el temor d’una desgràcia els escrúpols de si no haurien guardat bé el tresor que el cel els havia confiat, els afligien en gran manera i omplien el seu cor d’una amargura que no es pot dir. La pèrdua d’un nen de dotze anys sempre afligeix ​​als seus pares, i molt més si, com succeïa a Josep i a Maria, es troben fora de casa; i sobretot en els pares de Jesús l’aflicció era major a causa del misteri que envoltava al diví Nen, a qui havien vist des del seu naixement objecte de vaticinis i pronòstics que li presentaven com destinat a donar vida als homes, però mitjançant el sacrifici de si mateix. Maria i Josep no sabien prescindir de Jesús, no podien viure sense ell, i el temor d’haver-ho perdut els omplia d’amargor. Així també hauria de passar amb tu. Si ets de Déu, no sabràs passar-te sense Ell; el temor de perdre’l serà per a tu el més gran motiu d’aflicció que pugui sobrevenir té perquè ni la pèrdua dels interessos, ni l’honra mundana, ni la mateixa vida no és tan terrible pel veritable cristià, com la pèrdua de Déu. Per això, la història dels sants ens ensenya que aquells servents de Déu donaven amb molt de gust tot el que posseïen, i fins a la mateixa vida, abans de consentir a abandonar al Senyor. El Sagrat Evangelista refereix que Josep i Maria buscaven al bon Jesús, entre els coneguts i parents, perquè, com els que concorrien al Temple eren en gran nombre, naturalment podia ser que s’hagués ajuntat a algun dels grups de compatricis seus que tornaven a Galilea. No trobant-lo entre ells, Josep i Maria van tornar a Jerusalem. Quins pensaments ocuparien l’ànima dels sants Esposos? Tenien molt fresques en la memòria aquelles profecies admirables i tremendes que en el mateix Temple de Jerusalem havien sentit sobre la restauració d’Israel, que havia de verificar-se mitjançant el sacrifici de Jesús, les tenien molt presents en la memòria, i en entrar en la ciutat de Jerusalem, que havia mort a tants profetes i enviats de Déu, per força l’ànim dels sants Esposos havia d’estar preocupat per les tristes idees del passat, pels temors i els pronòstics del que havia de venir.
Acompanya tu espiritualment a Josep i a Maria en aquesta aflicció i, si ells van tenir motius d’entristir-se profundament per haver perdut a Jesús sense culpa alguna de la seva banda, reflexiona quin ha de ser l’amargor del cristià sempre que, seduït pel plaer de pecat, perd culpablement a Jesús, única dolçor i felicitat de l’home! Però si tu no et separes de Maria i Josep, si perseveres en la devoció als sants Esposos, tingues la seguretat que Jesús no s’apartarà de tu, no et faltarà la gràcia i sentiràs en el teu cor aquella fortalesa que dimana de Déu i ens assegura la vida de l’ànima.

Medita aquestes veritats i demana a Déu, per intercessió de Sant Josep, les gràcies que necessites.

PETICIÓ
Oh sant Patriarca, pel dolor que vau sentir en perdre a Jesús, feu que no sàpiga viure allunyat del meu adorable Redemptor.

OBSEQUI
Sentint el dolor dels teus pecats, resa un fervorós acte de contrició.

PREGÀRIES PER A OBTENIR LA PROTECCIÓ DE SANT JOSEP

Recordeu-vos, Oh piadosíssima Verge Maria, que mai no s’ha sentit a dir que ningú que hagi implorat la vostra assistència i reclamat el vostre auxili hagi estat abandonat de Vós. Animat amb aquesta confiança, a Vós també recorro, oh Verge Mare de les Verges. i encara que gemint sota el pes dels meus pecats, m’atreveixo a comparèixer davant la vostra presència sobirana. No desoïu, oh Mare de Déu, les meves supliques, ans bé escolteu-les propicia i acolliu-les favorablement. Amén.
I.
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure i no comprendre el misteriós estat de la vostra Esposa, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que havia concebut per obra de l’Esperit Sant; us demano que m’aconseguiu la gràcia de no judicar mai més al pròxim. Pare nostre, Au maria i Glòria.
II
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la pobresa en què va néixer Jesús, i pel goig que vàreu sentir en veure’l adorat pels àngels, pastors i Mags; us suplico m’aconseguiu la gràcia de saber servir el Rei de la glòria en humilitat i pobresa d’esperit. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

III
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la sang que vessada el vostre tendre Fill en la cerimònia de la Circumcisió, i pel goig que vau tenir en imposar-li per ordenació divina el nom de Jesús o Salvador; us suplico m’aconseguiu la virtut de la mortificació de la carn, que
és l’alegria de l’esperit. Pare nostre, Au maria i Glòria.
IV
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en escoltar al temple com Simeó profetitzava la Passió de Jesús, i per la joia que vau sentir en saber que amb ella salvaria als
homes; us suplico m’aconseguiu la gràcia de conèixer i estimar el mèrit de la creu. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
V
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en deixar la vostra pàtria fugint pel desert a Egipte, i pel goig que vau sentir en veure caure a la presència de Jesús les estàtues dels falsos déus; us suplico m’aconseguiu la gràcia de deixar el que hi ha al món abans que ofendre a Déu. Pare
nostre, Ave maria i Glòria.

VI
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel temor que Jesús fos injuriat, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que estaríeu segurs a Natzaret; us suplico m’aconseguiu la gràcia de confiar tranquil·lament en la Providència divina. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
VII
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu quan vau perdre a Jesús, i pel goig que vau sentir en trobar-lo al temple entre els doctors admirat de tots els assistents; us demano la gràcia que sàpiga trobar a Déu freqüentant els sagraments. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

Oració
Santíssim Patriarca Sant Josep, digníssim Espòs de la Verge maria i Pare nutrici de nostre Redemptor Jesús, que per les vostres heroiques virtuts, dolors i goigs meresquéreu tan singulars prerrogatives i privilegis per a intercedir pels vostres devots; us suplico, oh gloriós Sant, assoliu per a cada un de nosaltres les virtuts pròpies del nostre estat i que tots siguem devots de la vostra estimada Esposa, Maria Santíssima, a fi que per la seva intercessió i la vostra puguem vèncer als nostres enemics pels mèrits de Jesús, i aconseguir les gràcies i favors que us demanem, per santificar les nostres ànimes, obtenir una mort feliç i després gaudir eternament de la glòria. Amén.

Traductor »