Mes de Sant Josep (dia 1)

Dia 1

1 de Març

Pel senyal de la santa creu, dels nostres enemics deslliureu-nos, Senyor, Déu nostre

En el Nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. Amén.

Senyor meu Jesucrist

MEDITACIÓ.
Predestinació de Sant Josep.

Quan Déu envia una persona a la terra, li assenyala un fi que la posa en relacions amb la humanitat sencera i fins amb la mateixa divinitat. L’home sobre la terra no és com un gra de sorra deslligat dels altres éssers i del seu Creador. Reconeix, oh home, la teva dignitat, ja que la vida que tens es dirigeix ​​a un fi sobrenatural, l’arquitecte que s’ha construït l’edifici del teu ésser li ha donat un destí gloriós. Jesucrist, el nostre Senyor és el primer predestinat i per això no només és l’exemplar de tots els homes, sinó que a més les nostres existències estan vinculades a la seva, a la manera que les sarments estan agafats al cep i viuen de la vida d’ell. Al costat de nostre Senyor Jesucrist hi veiem la venerable figura de Sant Josep, i avui, ànima cristiana, et convidem a contemplar la seva predestinació gloriosa, molt lligada a la del diví Infant a qui guardava sota l’ombra de la seva autoritat i providència.
Contempla en primer lloc la glòria de Sant Josep, l’altesa de la santedat amb què Déu el va voler dotar destinant-lo per pare adoptiu de Jesús i espòs virginal de la Immaculada Maria. Déu li fiar el que més estima. No pot estimar l’etern Pare a cap altre ser tant com estima Jesús, perquè és el seu Fill etern i consubstancial i estimant a Ell s’estima a Si mateix. Déu ha donat al son Fill tota la seva glòria, la seva omnipotència i el mateix ser. Fill i Pare en la naturalesa divina són una mateixa cosa, i per això quan Déu col·locar sota la protecció de Sant Josep al seu unigènit Fill Jesucrist, podem dir que es va col·locar també El mateix. Oh sublimitat de la glòria de Sant Josep! Tot un Déu el constitueix providència seva sobre la terra. I tu, devot del sant Patriarca ¿no et fiaràs de la seva providència, quan tot un Déu l’escull perquè dirigeixi els seus passos en el món? Oh grandesa de la glòria de Sant Josep, col·locat sobre un Déu humanat dins l’ordre de la societat humana i terrenal! La predestinació divina va confiar també a Sant Josep, perquè com a fidel custodi li guardés, la perla bellíssima de la Immaculada Verge, la més excel·lent i la primogènita de totes les criatures, la qual amb l’aroma de la seva santedat havia de desinfectar el món del baf pestilencial del pecat.
Contempla, doncs, a aquest diví Tresorer, Sant Josep, guardant a Jesús i Maria sota l’ombra benefactora de la seva protecció a la qual els consigna la saviesa eterna. I per aquí podràs fàcilment entendre de quina confiança disfruta aquest sant davant de Déu, ja que li va confiar tan sagrat dipòsit. I tu, cristià, encès d’amor i confiança envers el sant Patriarca, demana-li humilment que es digni també rebre’t sota el seu patrocini i custòdia i tenir-te en companyia de Jesús i de Maria, que vols ser de la seva família, que et prengui per servidor i criat, puix li promets dedicar tots els dies de la teva vida a servir i honrar Jesús, Maria i Josep.

Medita-ho i demana a Déu, per intercessió de Sant Josep, les gràcies que et convinguin

PETICIÓ

Sant Josep, escollit per Pare nutrici de Jesús entre tots els homes, jo us escullo per pare protector meu entre tots els sants.

OBSEQUI

Faràs avui tres cops al dia un acte de fe en la Santíssima Trinitat

PREGÀRIES PER A OBTENIR LA PROTECCIÓ DE SANT JOSEP

Recordeu-vos,
Oh piadosíssima Verge Maria,
que mai no s’ha sentit a dir
que ningú que hagi implorat la vostra assistència
i reclamat el vostre auxili
hagi estat abandonat de Vós.
Animat amb aquesta confiança,
a Vós també recorro,
oh Verge Mare de les Verges.
i encara que gemint sota el pes dels meus pecats,
m’atreveixo a comparèixer
davant la vostra presència sobirana.
No desoïu, oh Mare de Déu,
les meves supliques,
ans bé escolteu-les propicia
i acolliu-les favorablement. Amén
I.
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure i no comprendre el misteriós estat de la vostra Esposa, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que havia concebut per obra de l’Esperit Sant; us demano que m’aconseguiu la gràcia de no judicar mai més al pròxim. Pare nostre, Au maria i Glòria.
II
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la pobresa en què va néixer Jesús, i pel goig que vàreu sentir en veure’l adorat pels àngels, pastors i Mags; us suplico m’aconseguiu la gràcia de saber servir el Rei de la glòria en humilitat i pobresa d’esperit. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

III
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en veure la sang que vessada el vostre tendre Fill en la cerimònia de la Circumcisió, i pel goig que vau tenir en imposar-li per ordenació divina el nom de Jesús o Salvador; us suplico m’aconseguiu la virtut de la mortificació de la carn, que
és l’alegria de l’esperit. Pare nostre, Au maria i Glòria.
IV
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en escoltar al temple com Simeó profetitzava la Passió de Jesús, i per la joia que vau sentir en saber que amb ella salvaria als
homes; us suplico m’aconseguiu la gràcia de conèixer i estimar el mèrit de la creu. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
V
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu en deixar la vostra pàtria fugint pel desert a Egipte, i pel goig que vau sentir en veure caure a la presència de Jesús les estàtues dels falsos déus; us suplico m’aconseguiu la gràcia de deixar el que hi ha al món abans que ofendre a Déu. Pare
nostre, Ave maria i Glòria.

VI
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel temor que Jesús fos injuriat, i pel goig que vau sentir en anunciar l’àngel que estaríeu segurs a Natzaret; us suplico m’aconseguiu la gràcia de confiar tranquil·lament en la Providència divina. Pare nostre, Ave maria i Glòria.
I I
Gloriós Patriarca Sant Josep, pel dolor que experimentareu quan vau perdre a Jesús, i pel goig que vau sentir en trobar-lo al temple entre els doctors admirat de tots els assistents; us demano la gràcia que sàpiga trobar a Déu freqüentant els sagraments. Pare nostre, Ave maria i Glòria.

Oració
Santíssim Patriarca Sant Josep, digníssim Espòs de la Verge maria i Pare nutrici de nostre Redemptor Jesús, que per les vostres heroiques virtuts, dolors i goigs meresquéreu tan singulars prerrogatives i privilegis per a intercedir pels vostres devots; us suplico, oh gloriós Sant, assoliu per a cada un de nosaltres les virtuts pròpies del nostre estat i que tots siguem devots de la vostra estimada Esposa, Maria Santíssima, a fi que per la seva intercessió i la vostra puguem vèncer als nostres enemics pels mèrits de Jesús, i aconseguir les gràcies i favors que us demanem, per santificar les nostres ànimes, obtenir una mort feliç i després gaudir eternament de la glòria. Amén.

Traductor »