Projecte de rehabilitació de l’església de l’Assumpció

L’església de l’Assumpció de la Mare de Déu es va construir l’any 1950 com a església sufragània de Sant Cebrià, donat el gran creixement que va experimentar Valldoreix. Aquesta obra es va dur a terme gràcies a la generositat dels habitants i estiuejants, que van fer moltes donacions i sacrificis per aixecar el temple. Fou dedicat a l’Assumpció de la Mare de Déu, misteri que seria declarat com a dogma de fe pel Papa Pius XII precisament l’any 1950.

El Projecte original va ser obra de l’arquitecte Agustí Domingo Verdaguer i consistia en una església de tres naus, adornada principalment amb vitralls, amb un campanar i en la que es projectava fer un cambril a la Mare de Déu. Gran part del projecte es va dur a terme, però va quedar incomplet especialment el presbiteri i els laterals de l’església, així com la torre del campanar. De fet, el cambril a la Mare de Déu mai es va dur a terme.  Als anys noranta es va fer una millora del presbiteri acomodant l’església a les normes litúrgiques i pastorals del Concili Vaticà segon, però encara van quedar reformes per fer.

Arran de la crisi de la Covid-19 i la necessitat de traslladar totes les Misses parroquials a aquesta església, per tenir més capacitat d’aforament respecte a l’església de Sant Cebrià, s’ha vist la necessitat de fer una nova intervenció per rehabilitar-la, millorar-la i embellir-la, preservant la idea original dels impulsors com a temple en honor a la Mare de Déu.

Després d’estudiar-ho a fons s’ha proposat fer aquest PROJECTE DE REHABILITACIÓ en TRES FASES que, si Déu vol, iniciarem aquest estiu 2021 i es finalitzarà el 2023.

Veure projecte

Traductor »