CARTA DEL SANT PARE A TOTS ELS FIDELS PER AL MES DE MAIG DE 2020

Benvolguts germans i germanes:

Es va acostant el mes de maig, en el qual el poble de Déu manifesta amb particular intensitat el seu amor i devoció a la Verge Maria. En aquest mes, és tradició resar el rosari a casa, amb la família. Les restriccions de la pandèmia ens han “obligat” a valorar aquesta dimensió domèstica, també des d’un punt de vista espiritual.

Per aquest motiu, he pensat de proposar a tothom que redescobrim la bellesa de resar el rosari a casa durant el mes de maig. Podeu escollir, depenent de la situació, de fer-lo junts o individualment, valorant el bé de les dues possibilitats. Però, en qualsevol cas, hi ha un secret per fer-lo: la senzillesa; i és fàcil de trobar, fins i tot a Internet, bons esquemes de pregària a seguir.

A més, us ofereixo dos textos d’oracions a la Mare de Déu que es poden recitar al final del Rosari; i que jo mateix diré durant el mes de maig, espiritualment unit a vosaltres. S’adjunten a aquesta carta perquè estiguin a l’abast de tothom.

Estimats germans i germanes, contemplant conjuntament el rostre de Crist amb el cor de Maria, la nostra mare, ens unirem encara més com a família espiritual i ens ajudarà a superar aquesta prova. Pregaré per tots vosaltres, especialment pels qui més sofreixen; i vosaltres, si us plau, pregueu per mi. Us ho agraeixo i us beneeixo de tot cor.

Roma, Sant Joan del Laterà,

25 abril d’abril Festa de sant Marc, evangelista.

Pregàries del Sant Pare per el mes de Maig

 

“Oh Maria, vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i esperança.

Nosaltres ens confiem a vós, Salut dels malalts, que sota la creu vàreu estar unida al dolor de Jesús, i vàreu mantenir ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui tornar la joia i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens digui Jesús, que ha pres sobre Ell els nostres sofriments i ha carregat els nostres mals per conduir-nos, per mitjà de la creu, a la joia de la resurrecció.

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills. Verge, gloriosa i beneïda.”

«Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu» 

En la dramàtica situació actual, plena de sofriments i angoixes que oprimeixen tot el món, acudim a Vós, Mare de Déu i Mare nostra, i busquem refugi sota la vostra protecció.
Oh Verge Maria, gireu vers nosaltres aquests ulls vostres, tan misericordiosos, en aquesta pandèmia de coronavirus, i consoleu els que estan confosos i ploren per la pèrdua dels seus éssers estimats, a vegades enterrats d’una manera que fereix l’ànima. Sostingueu aquells que estan angoixats perquè, per evitar el contagi, no poden estar prop de les persones malaltes. Infoneu confiança a aquelles que viuen en el temor d’un futur incert i de les conseqüències en l’economia i en el treball.

Mare de Déu i Mare nostra, imploreu al Pare de misericòrdia que aquesta dura prova acabi i que retrobem un horitzó d’esperança i de pau. Com a Canà, intercediu davant del vostre Diví Fill, demanant-li que consoli les famílies dels malalts i de les víctimes, i que obri els seus cors a l’esperança.

Protegiu els metges, els infermers, el personal sanitari, els voluntaris que en aquest temps d’emergència lluiten en primera línia i arrisquen les seves vides per salvar la vida dels altres. Acompanyeu el seu heroic esforç i concediu-los força, bondat i salut.

Estigueu ben a prop dels qui assisteixen els malalts nit i dia, dels sacerdots que, amb sol·licitud pastoral i compromís evangèlic, tracten d’ajudar i sostenir a tothom.

Verge Santa il·lumineu les ments dels homes i dones de ciència, a fi que trobin les solucions adequades i es pugui vèncer aquest virus Assistiu els líders de les nacions per tal que actuïn amb saviesa, diligència i generositat, socorrent els qui no tenen el necessari per viure, planificant solucions socials i econòmiques de mirada ampla i amb esperit de solidaritat.

Santa Maria, toqueu les consciències perquè les grans sumes de diners utilitzades en la incrementació i el perfeccionament d’armaments siguin destinades a promoure estudis adequats per a la prevenció de futures catàstrofes similars.
Mare amantíssima, feu acréixer en el món el sentit de pertinença a una única i gran família, prenent consciència del vincle que ens uneix a tots, perquè, amb un esperit fratern i solidari, sortim en auxili de les nombroses formes de pobresa i situacions de misèria. Animeu la fermesa en la fe, la perseverança en el servei i la constància en l’oració.

Oh Maria, Consol dels afligits, abraceu tots els vostres fills atribolats, feu que Déu ens alliberi amb la seva poderosa ma d’aquesta terrible epidèmia i que la vida pugui reprendre el seu curs normal amb serenitat.

Ens encomanem a Vós, que brilleu en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Oh clementíssima, oh piadosa, oh dolça sempre Verge Maria! Amén