Baptisme

EL BAPTISME

El Baptisme és el primer sagrament de la iniciació cristiana, a través del qual l’infant és incorporat a l’Església i rep la vida cristiana, que el fa fill de Déu en Jesucrist i hereu de la vida eterna.

 

EDAT

«Quan abans batejeu l’infant, millor. No té sentit posposar la recepció de la gràcia de Déu. Allò que els nostres pares ens van transmetre no ho amaguem als nostres fills!» (Lumen Fidei 40).

Els pares donem a l’infant el millor que podem, li triem escola, el portem al metge, i també li transmetem la fe.

El necessari compromís personal amb Déu, el prendrá quan sigui més gran, amb la confirmació.

 

COM DEMANAR-HO:

Cal passar pel despatx com a mínim un mes abans de la data que desitgeu batejar, i demanar el baptisme.

 

DATES

El baptisme se celebra en comunitat els dissabtes tarda o diumenges durant tot l’any.

Cal acordar amb el rector la data mínim amb un mes d’antelació al despatx parroquial.

 

PADRINS

Heu de triar un padrí i/o una padrina per al nen, que estiguin batejats i confirmats, visquin la fe i us puguin ajudar a educar-lo cristianament, i a ser possible majors de 16 anys.

 

COMPROMÍS:

Els pares us comprometeu a educar cristianament el vostre fill.

 

QUÈ CAL PORTAR:

Cal assistir a la xerrada de preparació per al baptisme, normalment el primer dimarts de mes a les 20h. Podeu veure el calendari de les xerrades prebaptismals aquí.

Allà us donaran una fitxa d’inscripció del nen, que haureu de portar omplerta el dia del baptisme. També us donaran un sobre perquè feu la vostra aportació econòmica.

 

PREU

El sagrament no es paga, però la parròquia té unes depeses que cal cobrir solidàriament entre tots. A més la parròquia ajuda als necessitats, i una festa és una oportunitat per recordar-nos dels menys afavorits.

 

BAPTISME D’ADULTS

En el cas d’adults que volen rebre la vida cristiana, fan un catecumenat de formació i preparació, després del qual rebran en la mateixa celebració el baptisme, la confirmació i la primera comunió.

Per veure aquest itinerari, cliqueu a la subpàgina Iniciació cristiana d’Adults.

Translate »