Warning: Creating default object from empty value in /hosting/www/santcebriavalldoreix.org/public/wp-content/themes/enfold/config-templatebuilder/avia-shortcodes/slideshow_layerslider/slideshow_layerslider.php on line 28 Baptisme – Parròquia Sant Cebrià

Baptisme

El Sagrament del Baptisme

El sant Baptisme és el fonament de tota la vida cristiana, el pòrtic de la vida en l’esperit i la porta que obre l’accés als altres sagraments. Pel Baptisme som alliberats del pecat i regenerats com a fills de Déu, esdevenim membres de Crist i som incorporats a l’Església i fets partícips de la seva missió (CIC 1213)

Rep el nom de Baptisme per raó del caràcter del ritu central mitjançant el qual se celebra: batejar significa «submergir a l’aigua» i simbolitza l’acte de submergir-se en la mort de Crist per sortir per la resurrecció amb Ell com «nova criatura» a una vida nova.

Quan s’ha de rebre el Baptisme?

«Com més aviat bategeu l’infant, millor. No té sentit posposar la recepció de la gràcia de Déu. Allò que els nostres pares ens van transmetre no ho amaguem als nostres fills!» (Lumen Fidei 40).

Els pares donem a l’infant el millor que podem, li triem escola, el portem al metge, i també li transmetem la fe. El necessari compromís personal amb Déu, el prendrà quan sigui més gran, amb la confirmació.

Com demanar el Baptisme a l’Església?

Cal passar pel despatx parroquial, com a mínim un mes abans de la data que desitgeu batejar.

Dates

El baptisme se celebra en comunitat els dissabtes tarda o diumenges durant tot l’any. Cal acordar amb el rector la data mínim amb un mes d’antelació al despatx parroquial.

Els padrins

Heu de triar un padrí i/o una padrina per al nen, que estiguin batejats i confirmats, visquin la fe i us puguin ajudar a educar-lo cristianament, i a ser possible majors de 16 anys.

El compromís

Els pares us comprometeu a educar cristianament el vostre fill.

Requerimets

Cal assistir a la xerrada de preparació per al baptisme, normalment el primer dimarts de mes a les 20h. Allà us donaran una fitxa d’inscripció del nen, que haureu de portar omplerta el dia del baptisme. També us donaran un sobre perquè feu la vostra aportació econòmica.

Preu

El sagrament no es paga, però la parròquia té unes depeses que cal cobrir solidàriament entre tots. A més la parròquia ajuda als necessitats, i una festa és una oportunitat per recordar-nos dels menys afavorits.

Baptisme d’adults

En el cas d’adults que volen rebre la vida cristiana, fan un catecumenat de formació i preparació, després del qual rebran en la mateixa celebració el baptisme, la confirmació i la primera comunió.

Per veure aquest itinerari, cliqueu a la subpàgina Iniciació cristiana d’Adults.

Translate »